סול סופלה
סול סופלה הוא אחד המתכונים האייקונים של המטבח הצרפתי העילי. הסול מוגש בשלמותו ללא עור וללא האדרה המרכזית שלו וממולא במרכזו במוסלין של לנגוסטינים או של דג או פרי ים אחר. לאחר המילוי הדג מבושל בתבנית עם ציר דגים ויין לבן.
הדובר סול נחשב לאחד הדגים היוקרתיים בעולם. הוא מיובא לארץ באופן סדיר יחסית אך בכמויות קטנות וצריך להזמינו מספר ימים מראש. הוא פחות מוכר לאנשי מקצוע מקומיים ולכן עלולים חלק ממוכרי הדגים למכור תחת השם הזה דגים דומים אך זולים משמעותית ממשפחת הלימונדים. מחירו של הדובר סול בישראל הוא כ-200 ש״ח לקילו. אם הוא זול יותר, זה סימן מחשיד וכנראה מדובר בדג אחר. זהו דג שטוח שצבעו בצד אחד אפור כהה ובצדו השני לבן. הוא מגיע במשקלים שונים, מ-400-300 גרם ליחידה ועד יותר מקילו. בשרו לבן ודחוס, ומרקמו אינו מזכיר את מרקמם של דגים לבנים אחרים. טעמו עדין, ויש האומרים אפילו מתקתק, ואף על פי כן הוא מסוגל לשאת את נוכחותם של רטבים עשירים וסמיכים. / Christian Guillut